Cykla xc på en mtb i Järvsö!

I Järvsö har vi xc-leder för alla. För dig som vill prova på mtb för första gången eller för den vana cyklisten som vill utmana sig själv. På den gröna "Badtjärnsleden" kan även dom allra minsta på cykel vara med och ha roligt med resten av familjen. I teknikområdet kan du utmana dig själv och andra och testa era färdigheter på cykel.
Det är också viktigt att ta en paus ibland. Då finns det flera rastplatser där man kan vila och ta en fika medans man funderar på vilket spår man ska prova härnäst.
För att få cykla här krävs ett "Trail Pass", det kan man köpa hos oss på Järvsö Cykelservice och hos flera andra återförsäljare i Järvsö. Det går också bra att swisha på plats. Mer information finns på skyltar vid ledcentralen.
Mer info om dessa leder finns på Cykla Järvsös hemsida. På andra sidan Ljusnan hittar vi "Agnesleden" bakom Helsingegården. Agnesleden är ca 1.6 km lång och är i varierande svårighetsgrad. Det kostar inget att cykla här men man får gärna swisha en slant om man vill stötta arbetet med underhåll och vidareutveckling.
Vi hyr ut mtb-cyklar för xc-cykling som passar både stora och små.Cykla pumptrack i Skillspark

I Järvsö Skillspark finns inte en utan två stycken pumptracks i asfalt byggda av "Velosolutions". Den första pumptracken (P1) ligger vid Tursitvägen och det är här du som nybörjare kommer att hänga. P1 är ca 190 meter lång på en yta av 1900 m2 och har 5 st "bowls" i mitten.
Det finns plats att sitta på, bredvid banan om man vill ta en paus eller varför inte en fika.
Lite längre upp mot berget hittar vi vår andra pumptrack "P2". Det är en dual bana där två identiska banor är spegelvända mot varandra. Perfekt att utmana en kompis, vem kommer först i mål? P2 har lite större features och lämpar sig för den lite mer erfarna cyklisten.
Självklart hyr vi ut cyklar lämpade för cykling i pumptrack.

Downhill i världsklass

Det är ingen slump att världseliten i slopestyle regelbundet besöker Järvsö. Järvsö Bergscykelpark är känd för sina välbyggda och fina leder. Vill du köra flowiga hoppleder eller ösa igenom tekniskt utmanande leder så är det här för dig! 6-stolsliften tar dig upp till toppen på ett par minuter och nerför bestämmer du själv hur fort det ska gå.
Är du cyklist på besök i Järvsö så är frågan om ett besök i Järvsö är komplett utan ett åk i favoritleden "Barbro" byggd av "Tom Pro" och döpt efter Lill-Babs.
Säsongen i JBP sträcker sig vanligtvis från Maj till höstlovet i November.

Cykelsommar i Järvsö

Hur är det att spendera en cykelsommar i Järvsö? Daniel Norée bjuder på lite cykelpepp från Järvsö.

Se mer film från Järvsö på Järvsö TV´s hemsida